Opskrifter

GLUTENFRIE OPSKRIFTER
Spaghetti
4 personer
Det skal du bruge:
Burgerboller
7 dl. vand

10 g gær

4 spsk. Husk

1 spsk. salt

4 spsk. smeltet kokosolie

150 g kværnede solsikkekerner

150 g quinoamel

150 majsmel

100 g hirseflager

150 g revet squash

Rør Husk i vandet til det gelerer, tilsæt de øvrige ingredienser og rør det godt. Form bollerne og bag dem ved 200 grader i ca. 40 minutter.

Sådan gør du:
Glutenfrit kernebrød

Hældes i en smurt form(3liter), det overskydende gemmes som surdej til næste gang

Bages ca. 1½ time med 180 grader

Surdej:
2 dl vand
2 dl valpiform melblanding
50g gær
100g Økologiske solsikkekerner
100g Økologiske græskarkerner
Skal stå ved stue temperatur i 1 uge, rør i det 1 gang dagligt 

Tilsæt:
1 liter vand
2 spsk salt
575g valpiform melblanding
200g Økologiske solsikkekerner
200g Økologiske græskarkerner
Skal stå 6 timer

Tilsæt:
1dl Økologisk græskarkerneolie fra Vigean
1dl Økologisk olivenolie
200g Økologiske solsikkekerner
200g Økologiske græskarkerner
200g Økologiske hørfrø
200g Økologiske sesamfrø
 
Mange tak til
www.funkisfood.dk

personer
Det skal du bruge:
 




Squashbrød NY
Fri for gluten

3 dl lunken vand
10 g gær
½ dl appelsinjuice
30 g Ekstra Jomfru Olivenolie
½ spsk. groft salt
½ spsk. sukker
½ groft reven squash
75 g squash, groft revet
2 stk. fint snittet squashblomster, hvis muligt
50 g quinuaflager*
25 g kikærtemel*
½ spsk. Fiber HUSK*
50 g majsmel, groft, polenta
50 g risflager
200 g Finax Italiens Melmix

Rør gæren ud i det lunken vand, der efterfølgende blandes med juice, olivenolie, salt, sukker, reven squash og finsnittet squashblomster.
Tilsæt under omrøring quinuaflager, kikærtemel, 
Fiber "Husk" majsmel og risflager.
Lad dejen hæver 1-2-3 timer ved stuetemp.
Rør dejen sammen med Finax Italiensk Melmix, 
konsistens som rørtkagedej.
Vælg form efter ønske.
Hvis man vælger muffinsform eller andre små soloforme, sæt dejen på med 2 spiseskeer.
Efterhæver ca. 15 minutter afhængig af rum temperatur.

Bagning:

Oven: start med kold oven, vælg over/undervarme.
Temp:175-180 C
Placering i ovnen 2. nederste rille, stilles på bageristen
Bages i ca. 35-45 minutter afhængig af ovnen.
*
Boller eller mindre solobrød 25-30 minutter, afhængig af formens størrelse.
Hvornår er brødet færdigt? Følg - udseende, farve og duft, det er de bedste signaler.
Sådan gør du:


Basisbrød NY Fri for gluten

3½ dl lunken vand
10 g gær
½ spsk. groft salt
½ spsk. sukker
20 g Ekstra Jomfru Olivenolie
½ citron, saft
1 æg
½ spsk. (5g) Fiber HUSK
*
25 g boghvedemel *
25 g risflager
25 g majsmel, polenta
50 g quinia flager *
50 gram maizenamel
150 g quinia mel *
50 g Finax Melmix

* Råvarer med opløselige fibre, der stabiliserer blodsukker 
og fremmer den naturlige tarmfunktion.  

Rør gære ud i det lunken vand, der efterfølgende blandes med salt, sukker, olivenolie, citronsaft og æg.
Tilsæt under omrøring, Fiber "HUSK", boghvedemel, risflager, majsmel, polenta, maizenamel
og quinamel.
Lad dejen hæve 1-2 timer eller lad dejen kold hæve natten over.
Vælg en smal bageform, smør med alm. pl. margarine afhængig af formens materiale.
Dejen som alm. havregrød, der har stået 5 minutter.
Dejen hældes i bageformen og brødet efterhæver ca. 10-15 minutter.

Bagning:
Bageovn: opvarmet, vælg over/undervarme.
Temp: 175-190 C.

Placering i ovnen: nederste rille, stilles på bageristen.
Bages i ca. 40-50 minutter afhængig af brødet størrelse.
Hvornår er brødet færdigt? Følg - udseende, farve og duft, det er de bedste signaler.
Brødet vendes ud på bageristen for at afkøle, beregn ca. 20-25 minutter.

Tip:
Dejen kan tilsættes smagsgivende krydderier efter behov; f.eks, komme, anis og/eller fennnikelfrø.

personer
Det skal du bruge:

Zucchini-Rösti


 

 

 

450 g. zucchini (squash)

1 porre eller ca. 4 forårsløg

150 g. gedefeta eller fårefeta (kan udelades)

25-30 blade oregano

1 håndfuld persille

2 æg (L)

25 g. kikærtemel

125 g. rismel

salt og peber

 

Riv zucchinierne fint. Hak porre/forårsløg og krydderurter fint, bland dem med zucchini, æg, mel, salt og peber.

Fetaen smuldres i.

Kom store skefulde af zucchini-dejen på en pande med varm olivenolie/smør. Steg dem et par minutter på hver side. Lægges herefter på fedtsugende papir og serveres straks.

 

Kan serveres med salat eller ovnbagte grøntsager og dressing/puré.   

Sådan gør du:

Sprøde Risbøffer


 

(4 personer)

 

2 dl. ris koges.

2 finthakkede forårsløg eller 1 porre

½ spsk. majsstivelse

2 spsk. hakket basilikum eller persille

100 g. gede- eller fårefeta (hvis det tåles)

2 små æg

salt og peber

 

Rør risene med resten af ingredienserne. Krydr med salt og peber.

Kom store skefulde af dejen på en varm pande med olivenolie/smør. Steg risbøfferne i ca. 4 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.

 

Kan serveres med salat eller ovnbagte grøntsager og dressing/puré.

personer
Det skal du bruge:

Karolines kokoskager med lime

2 æggehvider (str. store)
100 g sukker (ca. 1¼ dl)
125 g kokosmel (ca. 3½ dl)
 

Limefyld

1½ dl piskefløde
1½ spsk florsukker
½ tsk fintrevet limeskal
1 spsk friskpresset limesaft
Pynt: Citronmelisseblade.
  Læg to stykker bagepapir på bageplader og pensl papiret med margarine/smør. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 2 min. til blandingen bliver sej. Vend kokosmel i. Smør dejen ud på bagepapiret i 36 runde kager (ca. 1 spsk dej pr. kage og ca. 5 cm i diameter). Bag kagerne midt i ovnen ca. 10 min. ved 175°  til de er svagt lysebrune. Lad dem køle af på en bagerist.
Limefyld: Kom fløde, florsukker, limeskal og -saft i en skål. Pisk blandingen let stiv. Læg kagerne sammen to og to om ca. 2 tsk fyld. Server frisk frugt til kagerne, fx blåbær, kirsebær og melon. Hvis de færdige kager opbevares i længere tid, bliver de bløde.
Sådan gør du:

Gulerodskage fra Alt for Damerne (mælkefri)

150 gr. skrællede gulerødder
75 gr. mandler eller kokosmel
150 gr. sukker
115 gr. majsmel
3 æg
Reven skal af 1 citron
Riv gulerødder og hak mandlerne meget fint. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Rør gulerødder, mandler/kokos, majsmel og reven citronskal i. Pisk æggehviderne luftige og vend dem forsigtigt i dejen. Beklæd en springform med bagepapir og drys med lidt majsmel. Kom dejen i formen og bag kagen ved 155 grader i ca. 30 min. Kagen er god med citronglasur.
personer
Det skal du bruge:

Vafler inspireret a f Karoline

1 dl kokosmel (ca. 35 g)
1 dl (Finax) glutenfrit lavprotein-mel (ca. 60 g)
¾ spsk sukker
½ tsk groft salt
2 dl vand/mælk
2 æg (str. mellem)
50 g mælkefrit margarine/smør - smeltet
Eventuelt bagepulver
Pynt: Friske pebermyntekviste
Eventuelt tilbehør: marmelade, is, fx ananas-, kokos- eller vanilleflødeis.
  Rist kokosmelet i en pande ved jævn varme og under omrøring i 6 min. eller til det er gyldent (gem 2 spsk til pynt). Bland mel, ristet kokosmel, sukker og salt i en skål. Pisk vand/mælken i lidt efter lidt og derefter æg og margarine/smør. Bag alle vaflerne på en gang, da dejen ikke kan gemmes (Pas på! Nogle gange brænder denne slags dej fast på vaffeljernet, især hvis det er "gammelt" dvs. har stået lidt).

Ananasfyld til vaflerne

1 frisk ananas (ca. 1 kg)
3 spsk florsukker
½ spsk florsukker til gratinering
Ananasfyld: Skær enderne af ananasen. Skræl den ved at lade kniven følge frugtens form - skær så dybt at du fjerner de brune "prikker". Flæk ananasen og fjern midterstokken. Skær ananasen i tynde skiver og læg dem i et fad. Drys med florsukker og lad dem trække tildækket i ½ time. Fordel 2/3 af ananasskiverne på vaflerne. Dryp dem med juicen fra fadet og drys med florsukker. Gratiner vaflerne øverst i ovnen ca. 10 min. ved 225°. Læg vaflerne på tallerkener sammen med resten af ananassen, is, ristet kokos og mynte.
Sådan gør du:

Havregrynskugler (mælkefri)

250 gr. Hirseflager
50 gr. cacao
250 gr. brun sukker 
1 dl. lunkent vand eller mælk
250 gr. (mælkefri) margarine
stærk kaffe eller cappucinopulver
sirup, romessens, mandelessens, kokos etc.
Bland hirseflagerne med det lunkne vand og lad det stå lidt. Bland derefter resten i. I stedet for at opløse hirsen i lunkent vand kan man blot lade havregrynskugledejen stå i køleskabet et par dage inden man laver kuglerne.
personer
Det skal du bruge:

Almindeligt brød

½ kg. Finax glutenfrit lavprotein-mel
evt. majsmel eller rismel eller andet mel
50 gr. gær
½ ltr. lunkent vand
2 tsk. Husk frøkapsler
evt. krydderier, chiliolie, soltørrede tomater osv.
olie
salt
evt. krydderi.
Fyld en skål halvt op med lunkent vand, gær og frøkapsler. Pisk med håndpiskeren. Tilsæt majs eller rismel, gerne medens vandet stadigvæk er lunkent. Lad det stå 5-10 minutter. Tilsæt Finax og pisk øjeblikkelig i 5 min. Tilsæt krydret olie, krydderier, soltørrede tomater eller andet, alt efter hvad for et slags brød du vil have. Rør godt. Spred dejen ud i en smurt bradepande og pensl med olie. Rapsolie giver en mørkere lød, ellers bliver brødet helt hvidt. Dejen skal være klæbrig og næsten flydende som kagedej, og den må ikke være for høj. Stil bradepanden ca. 45 minutter i ovnen på 50 - 75 grader. Skru derefter op til 175 grader og giv den yderligere 30 min. - 1 time alt efter hvor stort brødet er. Glutenfrit brød holder sig ikke friskt, så skær ud i 1-2-dagsportioner og put det i fryseren.
Sådan gør du:

Brunsvigerkage

½ kg. Finax glutenfrit lavprotein-mel
100 gr. sukker
50 gr. gær
½ ltr. lunkent vand
200 gr. (mælkefrit) margarine
evt. honning

Glasur

Brun farin
mælkefri margarine eller smør
Tilbered som brødet ovenfor, men smør glasur ovenpå i stedet for olie. Tjek med en strikkepind inden kagen tages ud, læg staniol over, hvis glasuren er ved at blive sort.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.06 | 16:23

Hej søde Unny!
Det er så smukt alt det du laver...
Kan godt lide din side og vil besøge den tit...
Knus og kram til dig min kære ven...

...
01.12 | 19:33

Kære Unny, hvor laver du mange smukke ting, dine billeder gir varme og glæde. Knus fra Berit <3

...
08.10 | 19:47

Hi Unni. Tak for tilmelding til Billedmesse2014. Jeg kan ikke finde din
e-mailadr. - pls. send den til min: kunst@hoffmann-kunst.dk
Hej fra Inger

...
11.03 | 19:37

hey unny kan især godt lide dine landskabs billeder knus henriette

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE