Opskrifter

Spaghetti
4 personer
Det skal du bruge:

Skidne æg med sennepssauce





                                                                                                             
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  



Ingredienser:
6Æg 1 æg størelse 2 vejer ca. 70 gram.
40gramSmør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
40gramHvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
5dl.Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5spsk.Fiskesennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber
Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
150gramBacon i tern
  
          Kog æggene til "smilende æg" (6-7 min). Beregn 3 æg pr. person.

Smelt smørret i en gryde, kom melet i og afkog med den kogende mælk. Tilsæt salt, peber + halvdelen af senneppen og lad sovsen koge igennem. Smag til med mere sennep.

Læg æggene i et varmt fad og hæld saucen over. Drys med purløg eller persille.

Server med rugbrød og smør. Kan også serveres med flæsketerninger.
                                                                                                            


Anbefalet dagligt indhold

Sådan gør du:

Kalkunschnitzel med citronsauce


                                                                                                             
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  



Ingredienser:
600gramKalkunschnitzel
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber
  
 Stegning:
25gramSmør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
 Sauce: 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
1Citron, saften heraf * Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
2tsk.Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3dl.Hønsebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
  
 Salat:
4Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 200 gram.
   1 almindeligt løg vejer ca. 200 gram.
 Tilbehør: 1 almindeligt løg vejer ca. 200 gram.
1000gramKartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram.
   1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram.
          Citronsaucen:
Pisk æggeblommer, citronsaft og maizena sammen. Tilsæt den varme bouillon under piskning. Varm saucen langsomt op under svag varme og stadig piskning. Den må ikke koge, så skiller den. Smag til med salt og peber. Hold saucen varm for meget svag varme og under hyppig omrøring eller over vandbad, mens kødet tilberedes.

Krydr kalkunschnitzlerne med salt og peber. Varm smørret på en pande og steg schnitzlerne gyldne heri, 3-5 minutter på hver side. Læg de stegte schnitzler på et varmt fad og byd citronsaucen til.

Server med kogte kartofler og tomatsalat.
Spaghetti
4 personer
Det skal du bruge:

Kalkunschnitzel med citronsauce


                                                                                                             
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  



Ingredienser:
600gramKalkunschnitzel
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber
  
 Stegning:
25gramSmør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
 Sauce: 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
1Citron, saften heraf * Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
2tsk.Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3dl.Hønsebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
  
 Salat:
4Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 200 gram.
   1 almindeligt løg vejer ca. 200 gram.
 Tilbehør: 1 almindeligt løg vejer ca. 200 gram.
1000gramKartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram.
   1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram.
          Citronsaucen:
Pisk æggeblommer, citronsaft og maizena sammen. Tilsæt den varme bouillon under piskning. Varm saucen langsomt op under svag varme og stadig piskning. Den må ikke koge, så skiller den. Smag til med salt og peber. Hold saucen varm for meget svag varme og under hyppig omrøring eller over vandbad, mens kødet tilberedes.

Krydr kalkunschnitzlerne med salt og peber. Varm smørret på en pande og steg schnitzlerne gyldne heri, 3-5 minutter på hver side. Læg de stegte schnitzler på et varmt fad og byd citronsaucen til.

Server med kogte kartofler og tomatsalat.
Sådan gør du:

Apotekergryde




                                                                                                             
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  



Ingredienser:
125gramBacon i tern
250gramSkinketern, rå
125gramCocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
400gramLøg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 200 gram.
400gramChampignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
2tsk.Paprika *
4dl.Svinebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2spsk.Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5dl.Fløde 9 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber
  
 Tilbehør:
7dl.Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4dl.Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.
1tsk.Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
          Svits baconen i en gryde uden fedtstof og hæld det afsmeltede fedt fra. Tilsæt svinekødet og lad det svitse med i 3-4 min.

Kom derpå løg i tern og champignoner i skiver ved og lad også dem svitse med i ca. 4 min.

Tilsæt nu paprika og bouillon og lad retten småsimre i 10 min.

Rør majsstivelsen ud i fløden, hæld jævningen i gryden under omrøring og lad saucen koge op. Tilsæt cocktailpølserne og lad dem koge med i et par minutter. Smag til med salt og peber.

Server retten med kogte ris og en stor skål salat
Spaghetti
4 personer
Det skal du bruge:

Appelsinfromage


                                                                                                             
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  



Ingredienser:
4Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
100gramSukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
2Appelsin, skal og saft heraf * 1 appelsin indeholder ca. 1 dl. saft
1spsk.Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5dl.Piskefløde 38% 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
   1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
          Æggeblommer og sukker piskes hvide.

Den udblødte husblas smeltes forsigtigt i frugtsaft. Saft og -skal hældes i æggeblommerne. Når massen kan “bære”

Fløden piskes til skum. Bland først flødeskum og derpå de stiftpiskede æggehvider i. Fromagen hældes i en skål.

Ved anretningen pyntes den med flødeskum og appelsinskiver.
Sådan gør du:

Musliboller



                                                                                                             
Musliboller 4 Musliboller 1 Musliboller 2 Musliboller 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
75gramGær
2.5dl.Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4dl.Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100gramOlie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Beregnet ud fra vindruekerneolie.

I stedet for vindruekerneolie kan bruges anden smagsneutral olie.
30gramSukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
15gramSalt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
180gramKornkammerets økologiske mysli
  
850gramHvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
          Gæren smuldres ud i yoghurt, koldt vand og olie, sukker, salt og musli røres i. Står 10 minutter.

Melet tilsættes - dejen blandes sammen - olien tilsættes og der æltes til den er glat og smidig. Dejen sættes til forhævning i 10 minutter.

Luften slås ud og portionen deles i ca. 35 stk., som formes runde. Bollerne sættes på smurte bageplader eller bagepapir. Stilles til efterhævning et lunt sted tildækket med et stykke plast i ca. 35-45 minutter.

Bages i forvarmet ovn 12-15 minutter ved 240 grader C alm. ovn (varmluftsovn 200 grade C).

Tips:

Ønskes en bolle med mere fylde, kan der tilsættes ekstra solsikkefrø, nødder, rosiner eller lignende.

Dejen må ikke være for fast.
Spaghetti
4 personer
Det skal du bruge:

24 Lækre Spelthorn/Boller

Antal:


                                                                                                             


Ingredienser:
 50 gram gær
 3 dl. mælk - lunes
 2 dl. vand - lunken
 4 spsk. cremefraishe/yougurt/tykmælk (kan undlades)
 2 æg
 6 spsk. olie - gerne raps eller solsikke
 1½ tsk. salt
 1 tsk. kardemomme
 1 - 2 spsk. sirup/rørsukker/sukker
 ca. 1 kg. spelt - sigtet - kan bruge halv sigtet og halv grov
          Gæren røres ud med den lune mælk og lunkne vand.

Tilsæt derefter sirup, olie, æg, cremefraishe, salt, kardemomme og rør det sammen.

Derefter tilsættes speltmel, ca. 1 kg, lidt ad gangen til dejen har en god konsistens.

Dejen hæver 30 min., formes til 24 horn eller boller. Hæver 30 min. på plade.

Pensles med æg og strøes med birkes.

Bages ved 225 grader i ca. 15 minutter.

Tips:

Man kan også tilsætte rugmel, malede mandler, blendet havregryn, så skal man bare tilpasse speltmelet derefter. Leg med opskriften, det er sjovt.
Sådan gør du:

3-Korns groveboller


Ingredienser:
 2 tsk. Salt
 2 tsk. Akaciehonning
 2 spsk. Olivenolie
 2. dl. Havregryn
 3 dl. 3-kornsblanding
 3 dl. Mælk
 5 dl. Vand
 50 gr. Gær
 500 gr. Groft Ciabatta mel
 600 gr. Hvedemel
          3-korns blandingen koges i ca. 2 dl. vand (af de 5 dl.) ved sagte varme i 4 minutter. Blandingen kommes i en skål sammen med mælk, resten af vandet, honning og olie. Efter afkøling (til hånd-lunt) blandes gæren i.
Begge typer mel blandes sammen med havre og salt. ”mel” blandingen røres i gradvist i væsken.

Hæve tid: 1 time. Efterhævning 30 min.

Bagetid: 20 min. Ved 200º


Tips:

Dejen skal være meget klistret ellers bliver de færdige boller tørre efter afkøling.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.06 | 16:23

Hej søde Unny!
Det er så smukt alt det du laver...
Kan godt lide din side og vil besøge den tit...
Knus og kram til dig min kære ven...

...
01.12 | 19:33

Kære Unny, hvor laver du mange smukke ting, dine billeder gir varme og glæde. Knus fra Berit <3

...
08.10 | 19:47

Hi Unni. Tak for tilmelding til Billedmesse2014. Jeg kan ikke finde din
e-mailadr. - pls. send den til min: kunst@hoffmann-kunst.dk
Hej fra Inger

...
11.03 | 19:37

hey unny kan især godt lide dine landskabs billeder knus henriette

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE